EĞİTİMİN AMACI
Temel finansal kavramlar, enstrümanlar ve finansal piyasaların işleyişi hakkında bilgi sahibi olunması, finansal bilginin okunması, yorumlanması ve finansal kararlara etkisinin bütüncül bir yaklaşımla incelenmesi konularında deneyim elde edilmesi
Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitimi
Finans Nedir?
Finans nedir sorusunun aslında birçok cevabı vardır. Bu soru sorulduğunda insanların aklına gelen ilk cevap genellikle ekonomi olmuştur. Tam olarak yanlış bir cevap olmamakla birlikte ekonomi ve finans aynı şeyler değillerdir. Basit şekilde açıklamak gerekirse finans, ekonominin parçalarından biri olup parayı yönetmek ve doğru kullanmaktır.
Finansçı Nedir?
Finansçı nedir diye sorulduğunda ise profesyonel anlamda finans sektöründe çalışan; bankacılar, yatırım danışmanları, finans dalında uzmanlaşmış öğretim görevlileri ve benzeri gibi birçok meslekten bahsedebiliriz. Bunların dışında finansçı olmak için o meslek grubunda çalışıyor olmanız da gerekmemektedir ya da finansa dair bilgisi olan her kişi de kendini finansçı olarak görmemelidir.
Finans Özellikleri Nelerdir?
Finansı bir ana başlık şeklinde düşündüğümüzde finans teorileri, finansal analizler, finansal tablolar, finansal piyasalar gibi birçok alt başlık oluşturabiliriz. Her bir konunun kendine özgü farklı özellikleri olacağı gibi finans konusu paranın da zaman değerini düşündüğümüzde kendisini sürekli olarak yenileyen bir konudur. Bu yenilikler karşısında bireylerin de kendini geliştirmesi gerekmektedir.
Finansal olgular birçok nedene ve dış etmenlere bağlı olarak değişebilmektedir.10 sene önce uyguladığınız hesaplama yöntemi ve yapmış olduğunuz analiz sonucunda olumlu sonuca varmış olsanız bile şuanda aynı şekilde sonuç alamayabilirsiniz. Bu yüzden genel geçer kurallar yoktur.
Bir benzetme yapmak gerekirse, finansı öğrenmeyi dil öğrenmeye benzetebiliriz. Nasıl ki yeni bir dil öğrenirken sürekli olarak üstüne düşmeniz gerekiyorsa finansı öğrenirken de aynı şekilde ilerlemeniz gerekmektedir.Peki öğrenme sürecinin sonrasını düşünelim, bir dili öğrendiniz ve sonrasında konuşmadınız veya o dile yönelik bir çalışma gerçekleştirmediniz, doğal olarak unutmaya başlayacaksınız ve eskisi kadar hâkim olamadığınızı göreceksiniz. İşte finans denince de aynı şeyler geçerli olacaktır çünkü sizin finansı bıraktığınız noktada finans sektöründeki olgular değişecek ve kendini yenileyecektir.
Finans Eğitiminin İçeriği Nedir?
Finans eğitimi ucu bucağı olmayan, çok geniş kapsamlı bir konu olmakla birlikte bünyemizde gerçekleşecek olan eğitim içerik olarak Finansa Giriş, Finansal Piyasalar, Finansal Tablolar ve Finansal Tablolar Analizi olmak üzere 4 ana başlık altında incelenir.
- Finansa Giriş:
- Finansal Kararlar
- Firma Amacı
- Finans-İktisat İlişkisi
- Finans Muhasebe İlişkisi
- Vekâlet Problemi
- Finansal Piyasalar
- Para ve Sermaye Piyasaları
- Faiz Oranları ve Beklenen Getiri
- Etkin Piyasa ve Davranışsal Finans
- Küresel Finansal Kriz ve Etkileri
- Pandeminin Finansal Etkisi
- Finansal Tablolar
- Temel ve Yardımcı Finansal Tablolar
- Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
- Kâr veya Zarar Tablosu (Gelir Tablosu)
- Nakit Akış Tablosu
- Diğer Finansal Tablolar
- Finansal Tablolar Analizi
- Kapsamı/Amacı
- Finansal Tablolar Analiz Yöntemleri
- Yatay Analiz
- Dikey Yüzde Analiz
- Trend Analizi
- Oran Analizi
Finans Eğitimine Kimler Katılabilir?
Finans eğitimi aslında çocuk yaşta başlamaktadır. Büyüme çağındaki bir çocuğa ailesi tarafından tasarruf yapması gerektiği, parasını düzgün harcaması gerektiği anlatılır. Bu durumu finans eğitiminin en temel hali olarak kabul edebiliriz. Bireylerin olgunlaşması ile birlikte bir sonraki seviyelere geçme ihtiyacı duyulur, üniversite çağına gelen bir birey artık maddi anlamda daha çok sorumluluğa sahiptir. Bu sorumluluklarını yerine getirmek için çeşitli bilgi birikimlerine sahip olması gerekmekte üstesinden gelmek için hazırlıklı olması gerekmektedir. Bunların dışında kendini geliştirmek isteyenler, finansal analizde bulunabilmek, finansal piyasaları öğrenmek, finans-iktisat ve finans-muhasebe arasındaki ilişkiyi anlamak, finansal okuryazarlıkta kendini geliştirmek veya profesyonel anlamda finansın içine girmek isteyen herkes finans eğitimi alabilirler. Buradan bir sonuç çıkartmak gerekirse, finans eğitiminin bir yaş kısıtlaması yoktur ve her yaş grubundaki insanlar, ayırt edilmeksizin çeşitli finans eğitimlerinden faydalanabilir.
Finans Eğitiminin İş Hayatına Etkileri Nelerdir?
Finans eğitimi, iş dünyasındaki her bir birey için en önemli gerekliliklerden biridir. Paranın nasıl yönetilmesi ve değerlendirilmesini bilen çalışanlar ile çalışan işletmeler her zaman sektörde daha avantajlı bir yere sahip olacaklarını bilmektedirler ve bu yüzden işe alımlarda da aranan başlı özellikler arasında tutarlar. Bunlara ek olarak finans eğitimi sayesinde finansal okuryazarlık yeteneklerinizi geliştirebilecek, böylelikle finansal olaylar ile alakalı iş hayatında karşılaşabileceğiniz kritik karar aşamalarında daha sağlıklı ve daha doğru kararlar almanızı sağlayacaksınız.
Finans Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar?
Finans eğitiminin asıl amacı sizleri belirli bir seviyeden başka bir seviyeye çıkararak finansal planlamanızı en doğru şekilde gerçekleştirmenizdir. Finans eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamanız halinde ise finans nedir, finansal durum tabloları, finansal analizler, finansal piyasaları okumak gibi çeşitli konularda bilgi sahibi olarak seviye atlamış olacaksınız. Bunları öğrendiğinize dair aldığınız sertifika neticesinde ise çeşitli iş başvurularında, eğitim programlarında, yeterlilik sınavları ve benzeri yerlerde sertifikanızı sunarak bir adım öne geçebileceksiniz.
Neden Finans Eğitimi Almalıyım?
- Para kazanmak zordur fakat parayı yönetmek ve doğru kullanmak daha zordur. Bu süreci başarıyla atlatın.
- Bütçeniz doğrultusunda harcamalarınızı yöneterek ay sonunu daha kolay atlatın.
- Yatırımlarınızı en doğru şekilde gerçekleştirin.
- Ekonomik iniş çıkışları öncesinden tahmin ederek sürece hazırlıklı olun.
- Tasarruf yapmayı öğrenin.
- Finans piyasalarına hâkim olun.
- Trend analizi, oran analizi, yatay analiz, dikey yüzde analiz gibi finansal analizlerin nasıl gerçekleştiğini öğrenin.
Finans Eğitiminin Ücreti Ne Kadardır?
Finansçı olmayanlar için finans eğitimi zoom üzerinden online şekilde gerçekleşecek olup derslerin interaktif şekilde ilerlemesinin katılımcılar açısından daha faydalı geçeceğine inandığımızdan dersler kayıt altına alınmayacaktır.
Fiyat konusunda destek almak için bizimle 0507 508 2510 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Vade farksız 3 olmak üzere, toplamda 12 taksite kadar taksit imkanlarından yararlanabilirsiniz. Öğrencilere %20 indirim
Not: Öğrenci indiriminden yararlanmak için öğrenci kimliğinin önlü arkalı fotoğrafını ve hangi eğitimi almak istediğinizi 0508 507 25 10 nolu whats app hattımıza yazmanız durumunda , size whats app üzerinden indirim kodu gönderilecektir.
Eğitim Özellikleri
- Dersler 0
- Sınavlar 0
- Süre 5 saat
- Yetenek seviyesi Başlangıç
- Dil Türkçe
- Katılımcılar 15
- Değerlendirme Evet