Girişimci Psikolojisi ve Girişimcilikte EQ
Girişimci Psikolojisi ve Girişimcilikte EQ Eğitimi Nedir?
Günlük yaşantılarda karşılaştığımız sorunlar ve ilişkilerde psikolojik olarak çöküntüler yaşayabilmekteyiz. Aynı durumda girişimciler açısından da sıklıkla görülmektedir. Özellikle genç girişimcilerin yeni bir projeye ya da işe giriştiği zaman karşısına çıkan problemlere karşı psikolojik olarak verdiği savaşlar etkileyici olmaktadır. Girişimci psikolojisi de burada etki göstermektedir. Psikolojik olarak ne kadar olumlu olunursa o kadar başarı sağlanacaktır. İnsan psikolojisini etkileyen unsurlardan birisi de duygusal zeka yani EQ olmaktadır. Girişimcilik eğitimi adı altında verilecek olan derslerde duygusal zekanın nasıl yönetileceğine, duyguların kontrolü ve daha rahat şekilde ifade edilmesine dair eğitimler verilecektir.
Girişimci Psikolojisi ve Girişimcilikte EQ Eğitimin Faydaları Nelerdir?
Girişimcilik dersleri hayatın her anında karşınıza çıkabilecek olan sorunlara yönelirken aynı zamanda bir girişimcinin kendisini geliştirmesi için gerekli eğitimleri de verecektir. Girişimci psikolojisi ve girişimcilikte EQ bir girişimci kişinin başarılı olabilmesi için ayırt edici özelliklerin başında gelecektir. Eğitim genelinde göreceğiniz dersler ile birlikte olumsuz durumlarda duyguların kontrolünün sağlanması konusunda kendinizi geliştirebilecek ve düşüncelerinizi ifade ederken daha rahat hissedeceksiniz. Girişimcilik kursu olarak da adlandırılan eğitim sonunda alacağınız girişimcilik sertifikası ile somut bir belgeye sahip olabileceksiniz. Hem kendinize katmış olduklarınız hem de alacağınız belge ile eğitimin birçok faydasını göreceksiniz.
Girişimci Psikolojisi ve Girişimcilikte EQ Eğitimi Neden Önemlidir?
İnsan psikolojisinin sadece iş hayatında değil, günlük hayatımızda da çok büyük bir önemi vardır. Bu sebeple sadece girişimcilere özgü bir eğitim olmayarak herkes için faydalı ve önemli bir eğitimdir. Fakat özellikle genç girişimcilerin kendilerini karşılaşacakları olaylara karşı psikolojik olarak hazır tutmak ve EQ seviyesini yükselterek ikili ilişkilerinde de daha aktif ve başarılı olabilmek adına girişimci psikolojisi ve girişimcilikte EQ eğitimi girişimciler açısından daha da büyük önem taşımaktadır.
Neden Girişimci Olmak İsteriz?
Girişimcilikte öncelikle benimsenmesi gereken fikir insanlığa ya da doğaya iyilik yapmak olmalıdır. Buradan hareket insanlar kafalarında sahip oldukları iş fikirlerine, projelere güvenerek hem maddi gelir elde etmek hem de faydalı sonuçlar elde etmeyi amaçlarlar. Günümüzde birçok başarılı girişim örneği mevcuttur. Girişimci kişiler ya da girişimci olmak isteyen kişiler önlerindeki örnekleri de görerek girişimciliğe atılırlar.
Girişimcilikte Duyguları Anlamanın Önemi
Girişimci kişilerin kendilerini psikolojik açıdan olabildiğince yukarıda tutmalıdırlar. Bununla birlikte iletişim becerileri daha da güçlenecek ve duygularını daha rahat kontrol ederek empati de yapabileceklerdir. Bu aşamada girişimci kişilerin diğer insanların ne düşündüğünü, ne istediğini ve neye ihtiyaçları olduğunu analiz etmesi gerekecektir. İşte tamda burada devreye duyguları anlamak girecektir. Girişimcilikte duyguları anlamak yapılacak olan işlerde daha başarılı olunmasını sağlayacaktır. Bu anlamda bakıldığı zaman ise girişimciliğin başından sonuna kadar sürekli olmasında duyguları anlamanın önemi görülmektedir.
Girişimci Olmanın Önemli Noktaları Nelerdir?
Girişimci olmak dendiği zaman aklılarla birçok önemli nokta gelebilmektedir. Her kişi kendi etik kurallarına göre hareket etmektedir fakat girişimci kişinin olmazsa olmazları da bulunmaktadır. Bunlardan belki de en önemlisi girişimci kişinin özgün olmasıdır. Kendini girişimci olarak görmek isteyen kişiler daha önce yapılmamış bir fikir ile atılım yapmalıdır. Girişimcilikte taklit değer görmemekte ve taklit eden kişi girişimci olarak görülmemektedir. Özgünlük dışında ise girişimci kişinin kendini olabildiğince geliştirmesi ile birlikte zamanı iyi kullanabilmesi ve yönetmesi, araştırma yeteneğini geliştirmesi ve yapacağı işleri sadece maddi gelir olarak değil de aynı zamanda faydalı birer proje olarak görmesi girişimcilikte önemli noktalardan biridir.
Girişimcilikte Başarı İçin Gerekli Psikolojik Özellikler Nelerdir?
Yukarıda da belirtildiği üzere girişimcilikte en önemli hususlardan birisi girişimci kişinin kendini psikolojik olarak hazırlamasıdır. Duygusal zekası, iletişim becerileri ve kişilik özellikleri başarı için gerekli unsurlar olacaktır. Özellikle karar verme becerisi, işgücü, eğitime özveri, özgüven, liderlik ve istek üzerinde durulacak olan özelliklerdir.
Karar Verme Becerisi
Girişimcilikte karşımıza çıkacak olan karar anlarında en doğru kararı vermemiz gerekecek ve bazen yanlış kararlar verdiğimizi düşüneceğiz. Bu gibi durumlarda kişinin karar verme becerisi etki gösterecektir. Karar verme becerisi daha çok gelişmiş olan kişiler kendilerini daha başarılı birer girişimci olarak öne atabileceklerdir.
İşgücü
Girişimci kişilerin bir projeye ya da işe başlamadan önce girecekleri pazarda işgücü gibi analiz etmeleri gereken unsurlar bulunmaktadır. Girişimci kişinin işgücünün yüksek ya da düşük olmasına göre stratejisini geliştirmeli ve gireceği sektördeki çalışanların yaptıkları işten memnun olup olmadıklarına ve benzeri konulara dair araştırmada bulunması gerekmektedir.
Eğitime Özveri
Girişimci olmaya adım atmak isteyen kişiler kendilerini geliştirmiş ve eğitmiş olmaları gerekmektedir. Girişimciler, bir işe girişmeden önce uzun soluklu bir yoldan geçeceklerdir. Bu yolda karşılarına çıkacak engelleri öğrenmeli ve nasıl adımlar atacaklarını bilmeleri gerekmektedir. Bu açıdan girişimci olmak isteyen kişiler eğitim konusunda özverili olmalı ve sabırla süreci devam ettirmelidirler.
Özgüven
İnsanların psikolojik olarak etkilenmelerinden birisi de özgüvensiz olması ve çevrelerinden çok fazla etkilenmeleridir. Girişimcilikte, karar verme becerisinin öneminden de bahsedilmiştir ve karar verme becerisi gibi girişimcilik adına gerekli psikolojik özellikleri etkileyen en büyük kavram özgüvendir. İşte burada girişimci kişiyi bir adım daha öne atacak olan şey de dış çevreden etkilenmeden kendi özgüveni ile hareket ederek kararlı olmasıdır.
Liderlik
Bireylerin öncelikle kendi içinde daha sonrada bir grup üzerinde gerçekleştireceği davranışlar liderlik olarak adlandırılabilinir. Girişimci kişilerin kendilerini yönetebilmesi ve bununla birlikte çevresindekileri de yönlendirebilmesi gerekecektir. İletişim altında gerçekleşecek olan birçok durumda girişimci kişinin liderlik özellikleri önemli bir etki gösterecektir.
İstek
Dünya üzerinde başarıya ulaşmış kişilerin ortak özelliklerine bakıldığı zaman hepsinin ortak paydada buluştuğu nokta istekleri olmaktadır. Girişimcilikte de aynı durum geçerlidir. Girişimci kişi gereken özelliklerin hepsine sahip olmasına rağmen isteksiz olursa yüksek ihtimalle girdiği işlerde başarısız olacaktır. Kişilerin bu konuda istekli ve arzulu olması girişimciliğin en önemli noktası olmaktadır.
EĞİTİM İÇERİĞİ
- Neden Girişimci Olmak İsteriz?
- Kokuyu Alan Girişimci, Vazgeçememek
- Girişimci Körlüğü Nedir?
- Bilişsel Eğitimler
- EQ nedir? Pazarlamada Ne işe Yarar?
- Duyguları Anlamanın Önemi
- Tüketiciye Nasıl Dokunuruz?
- Değer Önerisi ve Nörogirişimcilik
KAZANIMLAR
- Girişimcilik ekosistemindeki dengeleri daha iyi anlayabilecek,
- Girişimci olmaktaki asıl amaçlarını anlayabilecek,
- Bilişsel olarak ikilemleri, önyargılarını bilerek doğru karar alabilecek,
- Girişimcilikte duygusal zekanın ve duyguların önemini kavrayabilecek,
- Nörogirişimcilik kavramı ile tanışacaklardır.
- Peşin fiyatına tüm kredi kartlarına 3 taksit toplamda 12 taksit imkanı
- Öğrencilere %20 indirim
- Öğrenci indiriminden yararlanmak için öğrenci kimliğinin önlü arkalı fotoğrafını ve hangi eğitimi almak istediğinizi 0508 507 25 10 nolu whats app hattımıza yazmanız durumunda , size whats app üzerinden indirim kodu gönderilecektir.
Eğitim Özellikleri
- Dersler 0
- Sınavlar 0
- Süre 3 saat
- Yetenek seviyesi Tüm seviyeler
- Katılımcılar 0
- Değerlendirme Evet