Hedef kitle
- Yeni marka oluşturanlar, mevcut markalarını büyütmek isteyen herkes
Markalaşma Süreçleri
Marka Nedir?
Pazarlama alanındaki çalışmaların bir bölümünü de markalaşma süreçleri ve markalar oluşturur. Bu anlamdan bakıldığında insanlar marka kavramına günden güne daha da aşina hâle gelmektedirler. Aslına bakarsak marka, bir işletmenin faaliyetlerini, ürünlerini ya da hizmetlerini diğer işletmelerden ayırmaya yarayan semboller olarak ifade edilebilir. Bir süpermarkete gittiğimiz zaman aynı ürün grubunda birbirinden farklı sembollere, yazı tiplerine, paketlenme çeşitlerine rastlayabiliriz. İşte bunlar firmaların ürünlerini birbirinden ayıran markalardır. Tüketiciler kısmından bakıldığında ise, markalar çeşitlilik sunmakla birlikte müşteriler ürünleri daha kolay farkına vararak markayı daha iyi tanıyabilmektedirler.
Marka Kişiliği Nedir? Marka Nasıl Konumlandırılır?
Her bir insanın kendine has kişilikleri ve özellikleri vardır. Markalar da aynı insanlar gibi bir kişiliğe sahiptirler. Nasıl ki insanlar kişilik olarak güvenilir, güvensiz, ilham veren, heyecanlı, coşkulu olabilirse markalar da aynı şekilde tüketiciler açısından bu şekilde görülebilirler. Marka kişiliğinin oluşmasında tüketiciler büyük rol oynamaktadır. İşletmelerin yapmış olduğu pazarlama faaliyetleri doğrultusunda markalar, tüketicilerin gözünde belirli kişiliklere bürünmektedirler.
Marka konumlandırma ise, adından da anlaşılacağı gibi tüketicilerin zihinlerinde markayı konumlandırma faaliyetleridir. İşletmeler pazarlama alanındaki stratejilerini belirlerken marka konumlandırmasına özen göstermektedirler. Marka imajı, marka algısı ve marka geliştirme bu süreçte önemi olan kavramlardır.
Marka Oluşturma Süreçleri Nelerdir?
Markaların oluşmasında farklı yollara başvurulabilir. Ya sıfırdan yeni bir marka kurabilirsiniz ya da halihazırda var olan bir markayı satın alarak devam edebilirsiniz. Bu süreç içerisinde araştırmalara göre yeni bir marka kurmak hem maliyetli hem de daha riskli görülmektedir. Çünkü marka konumlandırması, marka kişilikleri ve marka imajına sahip olmadığı için bu süreç içerisinde markalaşma stratejileri belirlemeniz marka geliştirme çalışmalarına zaman ayırmanız gerekecektir. Diğer yandan başarılı bir markayı satın almak, marka kişiliği oturmuş ve marka konumlandırması gerçekleşmiş olacağı için daha kolay yol olarak görülebilmektedir.
Markalaşma Neden Önemlidir?
Rekabetin en çok görüldüğü yerlerden birisi markalardır ve bu yüzden işletmelerin pazarlama faaliyetlerinde çok önem verdiği alanlardan birisi markalardır. Markalaşma sürecinde işletmeler, ürünlerinin sembolik bir ifadesinin olmasını istediğinden ve bununla birlikte müşterilerinin ilgisini çekmek istediklerinden dolayı bir çok strateji gerçekleştirmişlerdir. İşletmeler markalaşma sayesinde bilinirliğini arttırarak daha çok müşteri çekebilmekte ve ekonomik olarak daha kârlı hâle gelebilmektedirler. Günümüzde markalaşma sürecinin başarı ile gerçekleştirmiş firmalar yurt dışına da açılıp küresel firmalar olma şansına sahip olmuşturlar. Bu sebeplerden ötürü markalaşmak firmaların en önemli konuları arasında görülmektedir.
Markalaşma Stratejileri Nelerdir?
İşletmeler markalaşma süreçlerinde çeşitli stratejiler geliştirmekte ve bunun sonucunda başarılı ya da başarısız olabilmektedirler. Firmalar üretime ve hizmet aşamasına önem vererek maliyetlerini düşür ve dağıtım alanında geliştirme gösterebilirler. Üretim odaklı yaklaşım adı verilen bu stratejide tüketiciler üretim maliyetlerinden şikayetçi ise faydalı olabilmektedir. Ürün kalitesine önem vererek, ürünlerinin kalitesini arttırmaya çalışan firmalar müşterilerinin kaliteli ürüne olan ilgisinden faydalanmaya çalışır. Aynı zamanda firmalar pazarlama faaliyetlerini satışa yönelik olarak gerçekleştirerek çeşitli sunum ve satış teknikleri üzerinde gelişme sağlamaya çalışırlar. Pazarlamada önem verilen diğer stratejilerden birisi de insanların etik değerleri üzerinden oluşmaktadır. Bundan hareketle firmalar markalaşma sürecinde buna önem vererek çalışmalarını sürdürürler.
Markalaşma Sürecinin Aşamaları Nelerdir?
Marka yaratmak ve markalaşmak uzun soluklu bir süreç olarak görülmektedir. Stratejilerin iyi belirlenmesi ve doğru şekilde uygulanabilmesi gerekmektedir. Markalaşma sürecinde en önemli aşamalardan birisi hedef pazarın ve kitlenin belirlenmesi ve gerçekleştirilecek olan stratejilerin bu yönde belirlenmesidir. Daha sonrasında yapılacak çeşitli çalışmalar bulunmaktadır. Marka geliştirme bunlardan birisidir. Örnek verilecek olursa teknolojinin bir hayli gelişmesi ile birlikte dijitalleşme çok önem kazanmıştır. Bu sebepten ötürü dijital markalaşma yani markanıza ait web sitesi kurmak gibi çeşitli faaliyetler markalaşma sürecinizdeki diğer aşamalar arasında yer almaktadır.
Marka Oluştururken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Markalaşma sürecinde öncelikle vizyon ve misyonun iyi belirlenmesi ve stratejilerin de bu yönde olması gerekmektedir. Markanızın müşterilerin gözünden nasıl göründüğü yani marka kişiliğiniz dikkat edilmesi gereken bir husustur. Bu süreçte marka konumlandırmanızı doğru şekilde gerçekleştirebilmek adına çalışmalar yapılması gerekmektedir. Eğer markanızın müşteriler gözünde bir değeri olmaz ise markanız gerilemeye mahkumdur. Bu sebeplerden ötürü bir marka oluştururken altyapısını çok iyi şekilde hazırlamanız gerekecektir. Bu süreçte olabildiğince sabırlı olmalı ve kuracağınız markaya inanmalısınız. Ondan sonrasında gerçekleştireceğiniz her faaliyet markanıza iyi ya da kötü yönde etki edecektir.
Markalaşma ve Kurumsal Kimlik
İşletmelerin, kurumların ve kuruluşların kendilerine özgü kimlikleri vardır. İşletmeleri birbirlerinden ayıran kimlikleri markalaşma adına çok önemlidir. İşletmeler kurumsal kimliklerini oluştururken vizyonları, misyonları, markası ve kurumsal davranışları gibi faktörlere göre oluştururlar. Dünyanın en ünlü kurumsal kimlik ve marka gurularından biri olan Wally Olins, kurumsal kimlik işletmelerin kim olduğunu, ne yaptığını ve nasıl yaptığını yansıttığını söylemiştir. Bunlardan hareketle markalaşma ve kurumsal kimlik arasında bir bağ vardır ve markalaşma sürecinde kurumsal kimlik, tüketicilere kendinizi tanıtmanın en iyi yoludur.
Markalaşma Süreçleri Eğitiminin İçeriği Nedir?
Markalaşma süreçleri eğitiminin içeriğinde göreceğiniz dersler ile birlikte kendi markanızı oluştururken ya da bir markayı temsil ettiğimizde markanın güçlenmesi için neler yapabileceğinizi öğreneceksiniz.
Eğitim paketinin içerisinde bulunan konular:
- Marka Nedir?
- Tüketicisi olduğumuz markaların kişiliklerini tanıyor muyuz?
- Marka nasıl konumlandırılır ve marka kişiliği nedir?
- Markalaşma süreçleri nelerdir?
- Markalaşma sürecinde yapılan hatalar nelerdir?
- Marka olmak için sadece reklam yapmak yeterli midir?
- Yeni medya kullanımı markalaşma sürecinde nasıl olmalıdır?
- Markalaşma sürecinde ünlülerin pozitif ve negatif etkileri nelerdir?
- Bir marka analizinin yapılmasıyla örnek olay.
Markalaşma Süreçleri Eğitimine Kimler Katılabilir?
Markalaşma alanında bilgi sahibi olmak, yeni bir marka kurmak isteyenler ya da markasını kurmuş fakat marka gelişiminde zorluk yaşayanlar ve bir markayı temsil edenler başta olmak üzere eğitime tüm herkes katılım sağlayabilir.
Markalaşma Süreçleri Eğitim Sertifikası Ne İşe Yarar?
Eğitimi tamamlamanız durumunda sizlere verilecek olan sertifikayı kendi alanınızdaki çalışmalarda başarı belgesi olarak kullanabilirsiniz. Bu belge, özellikle iş dünyasında terfi alabilmeniz için size fayda sağlayacağı gibi yeni bir iş başvurusunda özgeçmişinize aldığınız eğitimleri yazarken bu sertifikayı ekleyebilir ve bir adım öne çıkabilirsiniz.
Markalaşma Süreçleri Eğitiminin Ücreti Ne Kadardır?
Markalaşma süreçleri eğitimimiz yetenek seviyesi olarak tüm seviyelerden katılımcılara açık bir eğitim olup toplamda 3 saat sürecektir. Eğitim modellerimiz interaktif şekilde gerçekleşecek olup toplamda 20 katılımcı ile sınırlandırılmıştır. Eğitimi satın alırken sizlere sunduğumuz vade farksız 3 ve toplamda 12 taksit olmak üzere ödeme imkânlarımızdan yararlanabilirsiniz. İndirim fırsatları ve eğitim hakkında detaylı fiyat bilgisi almak için 0507 508 2510 numaralı hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
- Peşin fiyatına tüm kredi kartlarına 3 taksit toplamda 12 taksit imkanı
- Öğrencilere %20 indirim
- Öğrenci indiriminden yararlanmak için öğrenci kimliğinin önlü arkalı fotoğrafını ve hangi eğitimi almak istediğinizi 0508 507 25 10 nolu whats app hattımıza yazmanız durumunda , size whats app üzerinden indirim kodu gönderilecektir
Eğitim Özellikleri
- Dersler 0
- Sınavlar 0
- Süre 3 saat
- Yetenek seviyesi Tüm seviyeler
- Katılımcılar 20
- Değerlendirme Evet